Map icon Kralja Milana 16, Sijarinska Banja, 16246, Srbija
Phone icon 016/895-152

Aktuelno

 

2017. GODINA

SIJARINSKA BANJA U NOVU SEZONU SA STARIM CENAMA

Smeštena u netaknutoj prirodi, okružena brdima, malena i lekovita, Sijarinska banja predstavlja idealno mesto za odmor i lečenje, po pristupačnim cenama

Bolesnički dan u Specijalnoj bolnici “Gejzer“, košta 2.800 dinara. Cena obuhvata noćenje, tri obroka, terapije i korišćenje svih bazena u banji. Cenovnik pansionskih usluga je ostao isti kao i prošle godine, a i karte za bazene po ceni od 200 dinara za sada ostaju nepromenjene.

„Sezona zvanično počinje 29. maja sa dolaskom prve grupe gostiju iz Zrenjanina. Zatim se očekuje dolazak grupa u kontinuitetu i iz ostalih delova Vojvodine“, kaže za „Jugmediu“, načelnik marketinga „Gejzera“, Radivoje Savić.

Za one koji žele da iskoriste vaučere za smeštaj koje nudi Vlada Republike Srbije, to mogu da učine baš u ovoj banji. „Do sada smo obezbedili 750 vaučera, a očekujemo da do kraja godine taj broj bude znatno veći“, istakao je načelnik Savić.

Hotel „Gejzer“ raspolaže sa 277 ležajeva, jednokrevetnim, dvokrevetnim, trokrevetnim sobama i apartmanima. Sobe nude sve pogodnosti uključujući televizor, besplatni internet i klima uređaj. U samom hotelu nalazi se i više salona za dnevni boravak, TV i šah sala kao i zatvoreni bazen za rekreaciju sa toplom i mineralnom vodom.

U  medicinskom bloku pružaju se usluge kinezi, elektro, hidro i peliod terapije sa savremenom medicinskom opremom. Njihove usluge mogu da koriste i gosti smešteni u privatnim kapacitetima.

Preko puta hotela nalazi se kompleks bazena ispod samog gejzira i to je najveće bogatstvo Sijarinske Banje i prvo što se nudi gostima, ali ova banja ima i 18 aktivih termomineralnih izvora lekovite vode. „Snežnik“, „Zdravlje“, „Jablanica“, „Raj“, Suzica“, „Borovac, „Spas“, samo su neki od imena ovih prirodnih izvora a koriste se za lečenje, reumatizma, bubrega, bolesti organa za varenje, kožnih bolesti, neuroza, konjuktivitisa…

Pored lečenja, u ovoj banji turisti dolaze i da se odmore. Turističku ponudu upotpunjuju različite tradicionalne manifestacije poput „Gejzerskih noći“, takmičenja u pripremanju riblje čorbe „Zlatni kotlić“, turnira u malom fudbalu.

Zaposleni u hotelu „ Gejzer“, dobrodošlicu žele svim gostima i kako kažu, ko jednom poseti Sijarinsku, više ne menja banju.

Emilija Mladenović

 

 

U SUSRET GEJZERSKIM NOĆIMA NA NIŠKOM SAJMU

Specijalna bolnica za rehabilitaciju „Gejzer“ u Sijarinskoj Banji aktivno je učestvovala na 18. po redu Međunarodnom sajmu turizma i aktivnog odmora koji je od 30. marta do 1. aprila održan u niškoj hali „Čair“.

Zaposleni u „Gejzeru“ predstavili su ustanovu u kojoj rade zajedno sa svojim komšijama – Turističkom organizacijom Leskovca, Medveđe, Bojnika i Vlasotinca

Načelnik marketinga „Gejzera“ Radivoje Savić istakao je za „Jugmediu“ da je ta ustanova prepoznatljiva po jedinstvenom prirodnom fenomenu – gejzeru i da je to prvo što se nudi gostima. „Osim toga „Gejzer“ nudi posetiocima medicinski blok i brojne terapije, poput podvodne masaže mineralnom vodom, peloidnu i elektro terapiju, i kinezi sale u kojima se pod nadzorom fizioterapeuta izvode individualne i grupne vežbe“, naglasio je Savić.

On je podsetio da se tokom letnjih meseci u Sijarinskoj Banji organizuju brojne zanimljive manifestacije koje privlače veliki broj gostiju, pre svega sa juga Srbije.

Ove godine 20. put zaredom organizovaćemo „Gejzerske noći“, koje traju desetak dana. Organizovaćemo takođe i manifestaciju „Zlatni kotlić gejzera“. Biće to sedmi po redu „Zlatni kotlić“, izjavio je Savić.

Prema njegovim rečima Specijalna bolnica za rehabilitaciju „Gejzer“ prošle godine je zabeležila značajan porast broja noćenja, a očekivanja su da će taj trend biti nastavljen i ove godine.

Više od 50 odsto naših gostiju je iz Vojvodine. To su grupe koje smo još krajem 90-tih godina uspeli da animiramo i koje svake godine dolaze i to dva puta godišnje, s proleća i s jeseni“, kazao je Savić.

On je istakao da su neke od organizacija koje stalno dovode svoje članove u „Gejzer“ na odmor i rehabilitaciju Savez invalida rada iz Zrenjanina, Savez invalida iz Novog Sada, Inđije, iz Batajnice, iz Stare i Nove Pazove i Sremske Mitrovice.

Sijarinska banja ima 13 aktivnih temomineralnih izvora čija se temperatura kreće između 18 i 76 stepeni Celzijusovih

Vode Sijarinske banje između ostalog pomažu obolelima od degenerativnog i zapaljenskog reumatizma, pomažu oporavak nakon preloma kostiju, iščašenja zglobova ili ugradnje veštačkih zglobova.

Njihovo pozitivno dejstvo potvrdjeno je i kod neuroloških i ginekoloških oboljenja, oboljenja lokomotornog trakta, kožnih bolesti, bolesti bubrega i mokraćnih puteva i bolesti gastrointestinalnog trakta.

                                                  

 

2016. GODINA

ZBOR UGOSTITELJSKIH I TURISTIČKIH RADNIKA SRBIJE - KRAGUJEVAC

 

Savez samostalnih sindikata Srbije i Samostalni sindikat ugostiteljstva i turizma Srbije organizovali su

XXX JUBILARNI - ZBOR UGOSTITELjSKIH I TURISTIČKIH RADNIKA SRBIJE - KRAGUJEVAC 2016 GODINE

Aktivno učešće u takmičarskom delu zbora uzeo je i sindikat Specijalne bolnice za rehabilitaciju "GEJZER" u 3 od ponuđenih 12 takmičarskih disciplina i to:

pripremanje jela iz Nacionalne kuhinje,

pripremanje jela sa roštilja,

pripremanje riblje čorbe.

Svaku takmičatrsku disciplinu ocenjivao je tročlani žiri sastavljen od stručnih ugostiteljsko-turističkih radnika, odnosno profesora, a žiri je za izložene radove imao na raspolaganju od 30 do 100 poena. Za ocenjivanje takmičara su uzimani u obzir sledeći elementi:

Originalnost u izradi rada,

Opšti izgled i lepota rada,

Ukus izloženog rada,

Preciznost izrade,

Higijena i estetika,

Ekonomičnost rada,

U takmičarskoj disciplini pripremanje jela iz Nacionalne kuhinje učestvovala je Snežana Stanković, šef kuhinje hotela Gejzer iz Sijarinske Banje sa leskovačkom mućkalicom (mesna idila) i osvojila srebrnu medalju. U takmičarskoj disciplini pripremanje jela sa roštilja učestvovali su Ljubiša Stanković, roštiljdžija i Snežana Stanković, šef kuhinje. Ljubiša Stanković je pripremao punjeni ćevap, pileći ražnjić sa slaninom i punjenu vešalicu i za ovaj rad osvojili zlatnu medalju. Snežana Stanković je pripremala punjeno pileće belo, punjeni file, uštipak i pljeskavicu i za ovaj rad osvojila srebrnu medalju. U takmičarskoj disciplini pripremanje riblje čorbe učestvovali su Miloš Milosavljević, predsednik sindikata i Radivoje Savić, načelnik marketinga u SBR "GEJZER" i obojica osvojili zlatne medalje.

Specijalna bolnica za rehabilitaciju Gejzer iz Sijarinske Banje na ovom jubilarnom zboru dobila je i pehar za osvojeno treće mesto u ekipnom delu takmičenja odmah iza ekipa Beograda i Niša. Velikom uspehu Specijalne bolnice za rehabilitaciju "Gejzer" doprinela je mesara "Braća Đokić" iz Leskovca, koja je takmičarsku ekipu iz Sijarinske Banje snabdela mesom i mesnim prerađevinama uz pomoć kojih su napravljeni nagrađeni radovi.

Pokrovitelj ovogodišnjeg zbora je bilo MINISTARSTVO TRGOVINE, TURIZMA I TELEKOMUNIKACIJA SRBIJE.

 

 

FIRMA OD POVERENJA

Projekat ”Firma od poverenja” je razvila i usavršila, početkom 2013. godine, firma CBOK Sp. z.o.o. sa sedištem u Poljskoj. Cilj projekta je da potencijalnim korisnicima omogući pristup širokom krugu firmi, koje odlikuje visok kvalitet usluga, kao i usvajanje pravila poslovnog bontona. Firme, koje poseduju sertifikat ”Firma od poverenja”, odlikuje, pored korektnosti u pružanju usluga i dobra reputacija kod korisnika i poslovnih saradnika. Korišćenjem modernih rešenja u oblasti telekomunikacija, firma uspeva da proširi sferu svog delovanja i time obezbedi dobre i sigurne uslove za rad svojih zaposlenih.

Istraživanje ima za cilj da utvrdi da li o datoj firmi postoje negativni komentari na Internetu. Prva etapa se sastoji od odabira grupe za istraživanje. Grupu za istraživanje čine sve firme i kompanije, koje obavljaju svoju delatnost na teritoriji određene države. U tu svrhu proverava se da li su na mreži dostupni negativni komentari napisani od strane korisnika ili poslovnih saradnika firme. Kako provera svih firmi i kompanija na teritoriji određene države iziskuje dosta vremena, stručnjaci kompanije SVOK razvili su specijalan softver, koji vrši odabir firmi, koje zaslužuju (zahvaljujući svojoj dobroj reputaciji) priznanje projekta ”Firma od poverenja”. Pomenuti softver vrši selekciju na bazi tzv. ”Koeficijenta mišljenja”.

Za odličnu reputaciju i doslednost u radu, ovaj prestižni sertifikat od ove godine krasi prostorije Specijalne bolnice za rehabilitaciju „Gejzer“ iz Sijarinske Banje, mišljenje je „Centra za istraživanje mišljenja klijenata D.O.O.“ iz Beograda.

 

2015. GODINA

NOVOGODIŠNJA ZABAVA

03. januara je održana Novogodišnja zabava koja je upriličena za zaposlene Specijalne bolnice i njihove porodice.

PLIVANJE ZA ČASNI KRST - BOGOJAVLJANJE

19. januara je nastavljena tradicija plivanja za časni krst započeta pre dve godine. Ove godine manifestacija je održana na bazenu kod gejzira u Sijarinskoj Banji, a prvi je do časnog krsta ove godine doplivao Đorđe Dimić iz Sijarinske Banje.

2014. GODINA

SVETOSAVSKI BAL 2014.

Skup prosvetnih radnika opstine Medveđa i njihovih gostiju povodom obeležavanja školske slave Sveti Sava. Ovogodišnji domaćin bila je Tehnička škola NIKOLA TESLA iz Medveđa i njen direktor Goran Stevanović.

BOGOJAVLJANJE

Nastavljena je tradicija plivanja za časni krst započeta prethodne godine. Ove godine manifestacija je održana na Vaterpolo bazenu u Sijarinskoj Banji, a prvi je do časnog krsta ove godine doplivao Dušan Stamenković iz Medveđe.

 

 

 

JANUAR 2013.

 

Novu 2013. godinu je u dobrom raspoloženju i uz divnu muziku dočekalo oko 240 gostiju u glavnoj sali Specijalne bolnice.

Nova godina sijarinska banjaNova godina sijarinska banjaNova godina sijarinska banjaNova godina sijarinska banja

 

Ove godine je po prvi put organizovanje plivanja za časni krst na pravoslavni hrišćanski praznik Bogojavljenje na kompleksu bazena za rehabilitaciono rekreativne namene. Ovogodišnji pobednik je Miloš Doderović.

Bogojavljenje sijarinska banjaBogojavljenje sijarinska banjaBogojavljenje sijarinska banja

 

Tradicionalna manifestacija Svetosavski bal održana je krajem meseca januara kojoj su prisustvovali prosvetni radnici iz svih šest osnovnih i jedne srednje škole, kao i zaposleni u predškolskim ustanovama. Ovogodišnji domaćin je bio Živojin Pavlović, direktor osnovne škole "Gornja Jablanica" iz Medveđe.

svetosavski bal sijarinska banjasvetosavski bal sijarinska banjasvetosavski bal sijarinska banja

 

MART 2013.

 

Osmomartovska zabava je ove godine okupila dame iz Organa uprave opštine Medveđa, Predškolske ustanove Mladost, Rudnika Lece i Specijalne bolnice za rehabilitaciju GEJZER

 

 

SAJAM TURIZMA 2013. - Sijarinska Banja i Specijalna bolnica za rehabilitaciju u saradnji sa Turističkom organizacijom Medveđe je i ove godine predstavljena na Sajmu turizma i upoznala zainteresovane sa svojom ponudom, kako zdravstveno rehabilitacionom tako i turističko rekreativnom.

SAJAM TURIZMA 2013SAJAM TURIZMA 2013SAJAM TURIZMA 2013SAJAM TURIZMA 2013