rehabilitacija
rehabilitacija
rehabilitacija
rehabilitacija

Aktuelno

2016. GODINA

ZBOR UGOSTITELJSKIH I TURISTIČKIH RADNIKA SRBIJE - KRAGUJEVAC

 

Savez samostalnih sindikata Srbije i Samostalni sindikat ugostiteljstva i turizma Srbije organizovali su

XXX JUBILARNI - ZBOR UGOSTITELjSKIH I TURISTIČKIH RADNIKA SRBIJE - KRAGUJEVAC 2016 GODINE

Aktivno učešće u takmičarskom delu zbora uzeo je i sindikat Specijalne bolnice za rehabilitaciju "GEJZER" u 3 od ponuđenih 12 takmičarskih disciplina i to:

pripremanje jela iz Nacionalne kuhinje,

pripremanje jela sa roštilja,

pripremanje riblje čorbe.

Svaku takmičatrsku disciplinu ocenjivao je tročlani žiri sastavljen od stručnih ugostiteljsko-turističkih radnika, odnosno profesora, a žiri je za izložene radove imao na raspolaganju od 30 do 100 poena. Za ocenjivanje takmičara su uzimani u obzir sledeći elementi:

Originalnost u izradi rada,

Opšti izgled i lepota rada,

Ukus izloženog rada,

Preciznost izrade,

Higijena i estetika,

Ekonomičnost rada,

U takmičarskoj disciplini pripremanje jela iz Nacionalne kuhinje učestvovala je Snežana Stanković, šef kuhinje hotela Gejzer iz Sijarinske Banje sa leskovačkom mućkalicom (mesna idila) i osvojila srebrnu medalju. U takmičarskoj disciplini pripremanje jela sa roštilja učestvovali su Ljubiša Stanković, roštiljdžija i Snežana Stanković, šef kuhinje. Ljubiša Stanković je pripremao punjeni ćevap, pileći ražnjić sa slaninom i punjenu vešalicu i za ovaj rad osvojili zlatnu medalju. Snežana Stanković je pripremala punjeno pileće belo, punjeni file, uštipak i pljeskavicu i za ovaj rad osvojila srebrnu medalju. U takmičarskoj disciplini pripremanje riblje čorbe učestvovali su Miloš Milosavljević, predsednik sindikata i Radivoje Savić, načelnik marketinga u SBR "GEJZER" i obojica osvojili zlatne medalje.

Specijalna bolnica za rehabilitaciju Gejzer iz Sijarinske Banje na ovom jubilarnom zboru dobila je i pehar za osvojeno treće mesto u ekipnom delu takmičenja odmah iza ekipa Beograda i Niša. Velikom uspehu Specijalne bolnice za rehabilitaciju "Gejzer" doprinela je mesara "Braća Đokić" iz Leskovca, koja je takmičarsku ekipu iz Sijarinske Banje snabdela mesom i mesnim prerađevinama uz pomoć kojih su napravljeni nagrađeni radovi.

Pokrovitelj ovogodišnjeg zbora je bilo MINISTARSTVO TRGOVINE, TURIZMA I TELEKOMUNIKACIJA SRBIJE.

 

 

FIRMA OD POVERENJA

Projekat ”Firma od poverenja” je razvila i usavršila, početkom 2013. godine, firma CBOK Sp. z.o.o. sa sedištem u Poljskoj. Cilj projekta je da potencijalnim korisnicima omogući pristup širokom krugu firmi, koje odlikuje visok kvalitet usluga, kao i usvajanje pravila poslovnog bontona. Firme, koje poseduju sertifikat ”Firma od poverenja”, odlikuje, pored korektnosti u pružanju usluga i dobra reputacija kod korisnika i poslovnih saradnika. Korišćenjem modernih rešenja u oblasti telekomunikacija, firma uspeva da proširi sferu svog delovanja i time obezbedi dobre i sigurne uslove za rad svojih zaposlenih.

Istraživanje ima za cilj da utvrdi da li o datoj firmi postoje negativni komentari na Internetu. Prva etapa se sastoji od odabira grupe za istraživanje. Grupu za istraživanje čine sve firme i kompanije, koje obavljaju svoju delatnost na teritoriji određene države. U tu svrhu proverava se da li su na mreži dostupni negativni komentari napisani od strane korisnika ili poslovnih saradnika firme. Kako provera svih firmi i kompanija na teritoriji određene države iziskuje dosta vremena, stručnjaci kompanije SVOK razvili su specijalan softver, koji vrši odabir firmi, koje zaslužuju (zahvaljujući svojoj dobroj reputaciji) priznanje projekta ”Firma od poverenja”. Pomenuti softver vrši selekciju na bazi tzv. ”Koeficijenta mišljenja”.

Za odličnu reputaciju i doslednost u radu, ovaj prestižni sertifikat od ove godine krasi prostorije Specijalne bolnice za rehabilitaciju „Gejzer“ iz Sijarinske Banje, mišljenje je „Centra za istraživanje mišljenja klijenata D.O.O.“ iz Beograda.

 

2015. GODINA

NOVOGODIŠNJA ZABAVA

03. januara je održana Novogodišnja zabava koja je upriličena za zaposlene Specijalne bolnice i njihove porodice.

PLIVANJE ZA ČASNI KRST - BOGOJAVLJANJE

19. januara je nastavljena tradicija plivanja za časni krst započeta pre dve godine. Ove godine manifestacija je održana na bazenu kod gejzira u Sijarinskoj Banji, a prvi je do časnog krsta ove godine doplivao Đorđe Dimić iz Sijarinske Banje.

2014. GODINA

SVETOSAVSKI BAL 2014.

Skup prosvetnih radnika opstine Medveđa i njihovih gostiju povodom obeležavanja školske slave Sveti Sava. Ovogodišnji domaćin bila je Tehnička škola NIKOLA TESLA iz Medveđa i njen direktor Goran Stevanović.

BOGOJAVLJANJE

Nastavljena je tradicija plivanja za časni krst započeta prethodne godine. Ove godine manifestacija je održana na Vaterpolo bazenu u Sijarinskoj Banji, a prvi je do časnog krsta ove godine doplivao Dušan Stamenković iz Medveđe.

 

 

 

JANUAR 2013.

 

Novu 2013. godinu je u dobrom raspoloženju i uz divnu muziku dočekalo oko 240 gostiju u glavnoj sali Specijalne bolnice.

Nova godina sijarinska banjaNova godina sijarinska banjaNova godina sijarinska banjaNova godina sijarinska banja

 

Ove godine je po prvi put organizovanje plivanja za časni krst na pravoslavni hrišćanski praznik Bogojavljenje na kompleksu bazena za rehabilitaciono rekreativne namene. Ovogodišnji pobednik je Miloš Doderović.

Bogojavljenje sijarinska banjaBogojavljenje sijarinska banjaBogojavljenje sijarinska banja

 

Tradicionalna manifestacija Svetosavski bal održana je krajem meseca januara kojoj su prisustvovali prosvetni radnici iz svih šest osnovnih i jedne srednje škole, kao i zaposleni u predškolskim ustanovama. Ovogodišnji domaćin je bio Živojin Pavlović, direktor osnovne škole "Gornja Jablanica" iz Medveđe.

svetosavski bal sijarinska banjasvetosavski bal sijarinska banjasvetosavski bal sijarinska banja

 

MART 2013.

 

Osmomartovska zabava je ove godine okupila dame iz Organa uprave opštine Medveđa, Predškolske ustanove Mladost, Rudnika Lece i Specijalne bolnice za rehabilitaciju GEJZER

 

 

SAJAM TURIZMA 2013. - Sijarinska Banja i Specijalna bolnica za rehabilitaciju u saradnji sa Turističkom organizacijom Medveđe je i ove godine predstavljena na Sajmu turizma i upoznala zainteresovane sa svojom ponudom, kako zdravstveno rehabilitacionom tako i turističko rekreativnom.

SAJAM TURIZMA 2013SAJAM TURIZMA 2013SAJAM TURIZMA 2013SAJAM TURIZMA 2013