Specijalna bolnica za rehabilitaciju
Специјална болница, домаћин 8. седнице Скупштине Удружења специјализованих здравствених установа

Специјална болница, домаћин 8. седнице Скупштине Удружења специјализованих здравствених установа

Специјална болница за рехабилитацију "Гејзер" Сијаринска Бања је у петак 11.09.2020. године била домаћин 8. седнице Скупштине Удружења специјализованих здравствених установа за превенцију, инвалидност и рехабилитацију.

          Сусред свих директора РХ центара у Сијаринској бањи имао је за циљ дефинисање тренутног стања у РХ центрима, што је изазвано епидомијом ЦОВИД-19. Наиме, одлуком Министарства здравља, сви РХ центри су затворени средином марта, а многи од њих су постали ЦОВИД болнице. Будући да је више од половине постеља у њима на слободном тржишту, они су време остали без прихода. Поновно отварање капацитета после неколико месеци није узроковало повратак пацијената и туриста у планираном обиму, тако да су они у озбиљном проблему одрже ликвидност. Специјалне болнице за рехабилитацију које се налазе у бањским и климатским местима запошљавају преко 2.500 здравствених радника, тренутно раде смањеним капацитетима, па самим тим и смањеним приходима. Зараде запослених и остали материјални трошкови, Специјалне болнице не добијају из државних извора као остало здравство, већ морају да обезбеде спровођење рехабилитације. Од Владе РС тражимо да надокнади нагомилане губитке, као што је помоћ хотелијерима у градовима, приватном сектору. Утолико пре што су РХ центри у бањама државне установе.

          Држава не би смела да дозволи да опстанак продужене рехабилитације као важног сегмента здравственог система буде доведена у питање.

Сајт користи колачиц́е за персонализацију садржаја и огласа како би функционалност друштвених мрежа функционисала, као и за анализу промета на веб локацији. Прочитајте више на тастеру "Прикажи детаље".
Сајт користи колачиц́е за персонализацију садржаја и огласа на сајту.