Specijalna bolnica za rehabilitaciju
Географски положај

Географски положај

     Сијаринска Бања се налази на jугу Србије, на територији општине Медвеђа у Јабланичком округу. Удаљена је 330км од Београда, 90км од Ниша и 50км од Лесковца. Са толико потенцијала у виду термоминералних извора, чистог и свежег ваздуха, столетних шума, чисте нетакнуте природе, али и јединственог гејзира у континенталном делу Европе, представља праву оазу зеленила и уточиште од вреле летње жеге за десетине хиљаде туриста који је посете сваке године.

     Сијаринска Бања је најзначајнија туристичка дестинација општине Медвеђа, налази се на свега 50-так километара од најзначајнијег путног правца у југоисточној Европи Е-75, од искључења са аутопута код Лесковца, за сат времена вожње живописном долином реке Јабланице стиже се до треће најтоплије бање у Србији, са температуром воде од 72ºЦ. У самом центру бање се налази гејзир, висине воденог стуба 8м, који је последњи реликт вулканске активности на овим просторима. Око гејзира је комплекс рехбилитационо-рекреационих базена, који се састоји од неколико базена - базен са термоминералном водом, велики базен са ђакузијем и воденим топовима, базени за децу са тобоганима и другим садржајима за најмлађе. У горњем делу бање се налази ватерполо базен са рестораном, теренима за спортове, паркингом. Носилац смештајних капацитета је Специјална болница за рехабилитацију “Гејзер”, која поред смештајних капацитета има и терапијски блок, за рехабилитацију. У самој установи од додатних услуга се нуде масаже, топле купке, подводне масаже, бисерне каде, фитнес справе, кинези терапија, терапије блатом... Бања је најпосећенија у јулу и августу, када поред сталних гостију, бању посети и велики број излетника из околних градова нарочито за време трајања манифестација “Гејзерске ноћи” и “Златни котлић гејзира”. Оно што охрабрује је да туристички упосленици ове бање сваке године обогаћују садржаје боравка и прилагођавају га свим узрастима, а у структури доминирају гости из Војводине, који се овој бањи сваке године радо враћају.

Сајт користи колачиц́е за персонализацију садржаја и огласа како би функционалност друштвених мрежа функционисала, као и за анализу промета на веб локацији. Прочитајте више на тастеру "Прикажи детаље".
Сајт користи колачиц́е за персонализацију садржаја и огласа на сајту.