Specijalna bolnica za rehabilitaciju
Ваш доктор

Ваш доктор

ПИТАЊЕ ПОСТАВИО: Благоја
Постовани,
Како иду године реуматска обољења су модерна болест која надам се бар према
овоме сто сам пронасао на сајту мозе се ублазити болови код Вас у Сијаринску
бању.Занима ме кад би досао дали је потребно да донесем моју медицинску
биографију болести( мислим на ренген снимке и осталу документацију) или се то
мозе урадити код Вас,мислим на комплетни преглед након сто би се одредила и
терапија лецења.Хвала на љубазности и надам се скором виђењу.

ОДГОВОР: Поштовани господине Благоја,

Драго нам је да сте заинтересовани за услуге које пружа наша болница и бања у целости. Када се будете решили да нас посетите, обавезно понесите Вашу претходну медицинску документацију, како би наши лекари могли да испрате ток вашег стања. Наравно, уколико то буде потребно, рентген дијагностика као и лабораторијске анализе крви се ради у нашој режији. Уколико намеравате да посетите Сијаринску Бању у току сезоне јун-август, молимо Вас да нас прво контактирате у вези резервације. Срдачно Вас поздрављамо и очекујемо да нас посетите.

 

Сергеј

ПИТАЊЕ: Примате ли пацијенте оболеле од Диабетес мелитуса?

ОДГОВОР: Референтна установа за лечење дијабетеса је Специјална болница за рехабилитацију у Врњачкој Бањи. Наша установа је референтна за посттрауматска стања и реуматске болести, те ако имате и ову врсту патологије онда има смисла користити услуге наше установе.

 

 Момчило

ПИТАЊЕ: Ја сам особа са инвалидитетом - параплегија од 1997.године Тх 12 и користим инвалидска колица. Поред тога имам великих проблема са желудцем, одстрањена ми је жучна кеса због многобројних каменаца. Сада имам проблема са желудачном киселином и утврђена ми је диспепсија. Да ли у бање могу да користим садржаје због тога штом користим инвалидска колица-тј. да ли могу да уђем у базен? Да ли би ми бањске воде помогле код проблема са желудачном киселином? Да ли могу да дођем у бању уколико добијем упут од ПИО фонда? Да ли примате ове пацијенте са њиховим пратиоцима? Какав је смештај у собама? Како регулишете проблем са исхраном код проблематичних пацијената какав сам ја?

ОДГОВОР: Генерално, наравно да можете користити услуге наше установе без обзира што користите инвалидска колице. Што се тиче терапија, то препоручујемо и прописујемо након обављеног прегледа. Конкретно, можете користити каде (с обзиром да постоји дизалица) уколико нема инкотенције. За диспептичне тегобе и стање после операције жучне кесе, постоји могућност коришћења бањских вода које могу дати позитиван ефекат. Може се доћи у нашу установу по упуту од ПИО фонда и уколико је у истом препоручен пратилац. За процедуру за добијање упута распитајте се код Вашег изабраног лекара. Смештај је у собама са две звездице.

 

Радољуб

ПИТАЊЕ: Имам Дискусхернију. Са супругом бих боравио код вас. Ста би по вама требао да користим од терапија и колико би нас костало са пуним пансионом? Претпостављам да имате отворен базен за госте хотела који ради и зими, зар не? И, колика је температура зими у базену?

ОДГОВОР: Након прегледа Ваше медицинске документације и клиничког прегледа који будемо обавили по Вашем доласку, од физикалних процедура можемо применити електротерапију (ИФС, стабилна галванизација или ТЕНС (према потреби), кинези и хидро терапију. Базен је затвореног типа (сумпоровита хипертерма - најквалитетнија вода за лечење Ваше болести). Налази се у установи, температура у базену се креће од 32 до 33 степена Целзијусових. Препоручујемо коришћење БО дана, а комплетан ценовник можете наћи на нашој страници.

 

Лила

ПИТАЊЕ: Колико ми може помоћи бања код лумбага, дискуса, спондилозе?

ОДГОВОР: Индикационо подручје наше установе је управо ово што сте навели. Уколико се одлучите да нас посетите понесите Вашу медицинску документацију од току досадашњег лечења.

 

Мира

ПИТАЊЕ: Постовани, имам 68 година и проблеме са зглобовима колена и кукова (хрскавица и окоштавање, бар тако кажу овдашњи доктори). Такође имам проблем и дугугодисње псоријазе коју сам лечила у пар наврата, и резултати су били добри али само краћи период. Упознавши се са вашим програмом видела сам да лечите болести костију и зглобова, такође и псоријазу, па ме интересује да ли би у случају боравка код вас у бањи било могуће обављати терапију за обе болести (током истог боравка), или би био потребан поновни долазак? Такође ме интересује и у вези мед. документације коју поседујем, јер нпр. током лечења псоријазе поседујем документацију о прегледу на ВМА и са клинике у Нишу.

ОДГОВОР: Што се тиче проблема са зглобовима колена и кукова, требало би имати барем рендгенски снимак колена или кукова. Проблеми које имате се ублажавају у значајној мери применом терапијских мера код нас у установи. По природи болести псоријаза је обољење које се не лечи, али се индивидуалним третманима у Сијаринској Бањи она може ублажити. Наравно да можете искористити Ваш боравак за решавање свих здравствених проблема које наша Бања може да пружи. Обавезно, уколико се одлучите да нас посетите, понесите комплетну медицинску документацију.

 

Весна

ПИТАЊЕ: Поштовани, Рођена сам 1970. године и од тада болујем од сколиозе. Годинама нисам била на контроле нити поседујем било какву историју болести. Уколико бих се одлучила да посетим Вашу бању јер осећам болове у врату и доњем делу кичме услед већег оптерећења а и канцеларијски сам службеник, да ли бих морала да извршим неке прегледе или се то ради у бањи.

ОДГОВОР: Дегенеративне промене на кичменом стубу које су последица сколиозе могу се третирати природним факторима и физикалним процедурама у нашој установи. Можете понети ПА снимак вратног и ЛС дела кичменог стуба.

 

Дејан

ПИТАЊЕ: Набубрео ми је дискус 3 или 4, не знам тачно, пало ми је стопало, идем на физикалне терапије 7 месеци, нога се опоравила али стопало није, јос не могу да станем на пету леве ноге. Да ли ми може помоћи Сијаринска Бања?

ОДГОВОР: Постоје услови у нашој установи за третирање парезе перонеуса у склопу описаног лумбалног синдрома. Понесите медицинску документацију о току досадашњег лечења.

 

Светислав

ПИТАЊЕ: Поштовање господо стручног тима. Имам 54 године, а већ сам у инвалидској пензији након 22 год. као возач туристичког аутобуса уздуз и попреко кроз европу. Чуо сам за ову Бању, преко пријатеља из околине Лесковца. Насао сам вас наравно и на сајту, тако да ми је зеља да посетим Бању као прву у зивоту. Није ми само јасно како ја треба као пацијент након одласка из Бање да се понасам и треба ли нецега да се цувам. Посто сам активан ловац, рецено ми је да не смем да се знојим, да се цувам хладноце и кисе. Да ли је то истина. Моје тегобе су: Лумбале дисцус дегенератионер и протрусион од 3, 4 и 5. дисцус. -Остеоцхондросис цолумна цервицалис, Цервикале и торакале дисцуспротрусионер. Колико бих дана по васем искуству требао да лезим у Бањи први пут. Да ли би могли да ми казете колико би ме комплетна терапија са становањем и исхраном костала, за тај период који ви препоруцујете. Досао бих у Бању 6.или 7. маја. Цекам вас одговор сто пре,са нестрпљењем. Пријатељски вас поздрављам.

ОДГОВОР:  Ваше тегобе спадају у индикационо подручје наше установе. За стања која сте нам описали идеална дужина боравка је две недеље, с тим што би целокупну терапију требало понављати сваких шест месеци наредне три године. Период који сте одабрали је одличан за почетак третмана. Уколико се одлучите молимо Вас да нас контактирате, ради резервације смештаја. Препоручујемо БО дан. Ценовник се налази на нашој страници и сами можете израчунати колика је цена. Након завршетка терапије и контролног прегледа, даћемо Вам савете за убудуће.

Сајт користи колачиц́е за персонализацију садржаја и огласа како би функционалност друштвених мрежа функционисала, као и за анализу промета на веб локацији. Прочитајте више на тастеру "Прикажи детаље".
Сајт користи колачиц́е за персонализацију садржаја и огласа на сајту.