Map icon Kralja Milana 16, Sijarinska Banja, 16246, Srbija

Aktuelno

Specijalna bolnica, domaćin 8. sednice Skupštine Udruženja specijalizovanih zdravstvenih ustanova

  

Specijalna bolnica za rehabilitaciju "Gejzer" Sijarinska Banja je u petak 11.09.2020. godine bila domaćin 8. sednice Skupštine Udruženja specijalizovanih zdravstvenih ustanova za prevenciju, invalidnost i rehabilitaciju.

          Susred svih direktora RH centara u Sijarinskoj Banji imao je za cilj definisanje trenutnog stanja u RH centrima, a koje je izazvano epidomijom COVID-19. Naime, odlukom Ministarstva zdravlja, svi RH centri su zatvoreni sredinom marta, a mnogi od njih su postali COVID bolnice. Budući da je više od polovine postelja u njima na slobodnom tržištu, oni su time ostali bez prihoda. Ponovno otvaranje kapaciteta posle nekoliko meseci nije uzrokovalo povratak pacijenata i turista u planiranom obimu, tako da su oni u ozbiljnom problemu da održe likvidnost. Specijalne bolnice za rehabilitaciju koje se nalaze u banjskim i klimatskim mestima zapošljavaju preko 2.500 zdravstvenih radnika, trenutno rade smanjenim kapacitetima, pa samim tim i smanjenim prihodima. Zarade zaposlenih i ostale materijalne troškove, Specijalne bolnice ne dobijaju iz državnih izvora kao ostalo zdravstvo, već moraju da obezbede sprovođenjem rehabilitacije. Od Vlade RS tražimo da nadoknadi nagomilane gubitke, kao što je pomogla hotelijerima u gradovima, privatnom sektoru. Utoliko pre što su RH centri u banjama državne ustanove.

          Država ne bi smela da dozvoli da opstanak produžene rehabilitacije kao važnog segmenta zdravstvenog sistema bude doveden u pitanje.

Predstavljanje turističkih potencijala Medveđe i Sijarinske Banje u emisiji "Šarenica"

Sarenica Sarenica

SBR "Gejzer" u saradnji sa turističkom oraganizacijom Medveđe, Kulturnim Centrom Medveđe, KUD "Razigrano kolo" uz podršku lokalne samouprave, sjajno su predstavili sve turistiučke potencijale naše opštine i pokazali čime sve raspolaže Medveđa i Sijarinska Banja. Predstavljeni su i planovi za budućnost, kao i rezultati turističke sezone koja je na izmaku. Ukoliko ste propustili emitovanje u nedelju, celu emisiju možete pogledati na linku: https://www.youtube.com/watch?v=dqCL-YpG5v8

Doček Nove Godine u restoranu "Gejzer"

Nova 

Kao i ranijih godina, SBR "Gejzer", SIjarinska Banja organizuje tradicionalni doček Nove Godine. Ove godine sve naše goste će zabavljati "Bolji Život" bend iz Niša, koji iza sebe ima višegodišnje iskustvo u organizovanju ovakvih zabava širom naše zemlje. Pakete ćemo prodavati u vidu višednevnih turističkih aranžmana, ali i pojedinačno za doček i reprizu dočeka i to po sledećim cenama: 

* Doček Nove Godine - 3.600 din

* Repriza dočeka      - 3. 000 din 

Za više informacija i rezervacije na telefone: 016/895-152 i 016/895-126 

SBR "Gejzer" na sajmu turizma u Novom Sadu

Sajam Sajam

SBR "Gejzer", Sijarinska Banja, u saradnji sa Turističkom orgamnizacijom opštine Medveđa, učestvovao je na ovogodišnjme sajmu turizma u Novom Sadu, koji je održan od 02.-05.10.2019. godine. 

Pored promocije naših turističkih vrednosti, potencijalnim turistima smo nudili i degustaciju mineralnih voda, koje su flaširane za ovu priliku, kao i novogodišnje turističke aranžmane i cenovnike za naradnu godinu. 

Održan deveti po redu "Zlatni kotlić Gejzera".

Kotlic Kotlic 

Kao i ranijih godina i ove je održana sada već tradicionalna manifestacija "Zlatni kotlić Gejzera". Na keju Banjske reke, se okupilo 17 učesnika, koji su pripremali riblje specijalitete, a za najbolju je proglašena čorba koju je pripremao frizerski salon "Sale" iz Leskovca. 

Međunarodni vaterpolo turnir "Sijarinska Banja 2019"

Turnir Turnir

Prvi put u Sijarinskoj Banji, održaće se turnir u vaterpolu, koji će imati i karakter međunarodnog. Turnir će se održati 28.07.2019. godine, a svečano otvaranje zakazano je za 10 i 30 časova. 

Organizatori turnira su: VK "Vidra" iz Leskovca, SBR "Gejzer", Sportski savez Medveđe, Turistička organizacija Medveđe, a pokrovitelj turnira je Opština Medveđa. Ulaza na vaterpolo bazen će biti slobadan, pa očekujemo veliki broj posetilaca tog dana. Istog dana se u okviru "Gejzerskih noći" očekuje i nastup Amadeus benda od 21 h, tako da će Sijarinska Banja tog dana biti mesto dobrog provoda.

Program "Gejzerskih noći" 

 

Gejzerske noci Gejzerske noci

"Gejzerske noći" i ove godine izazivaju veliko interesovanje naših gostiju, tako da su se oragnizatori potrudili da program i ove godine bude bogat i po ukusu svih naših gostiju. Organizatori manifestacije su kao i ranijih godina, Turistička Organizacija Medveđa, SBR "Gejzer" Sijarinska Banja, a pod pokroviteljstvom Opštine Medveđa uz veliku podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija. 

Program "Gejzerskih noći" koje počinju 27.07 do 02.08.2019. godine, izgleda ovako: 

27.07. Zoran Kalezić i KUD Jablaničko kolo

28.07 Amadeus Bend

29.07 Light Motive Bend

30.07 Miljan Miljanić i KUD "Razigrano kolo, Vez"

31.07 Compani Bend i plesna grupa "Step by step" 

01.08 Veče organizatora 

 

Otvorena sezona i na vaterpolo bazenu

Leto 2019 Leto 2019

Još jedan kupališni objekat je otvoren za sve naše posetioce, od 29.06.2019. otvoren je i vaterpolo bazen sa svojim sadržajima. Cene karata za kupališnu sezonu su: 

* odrasli  200 din

* deca od 7 do 12 god 100 din

* nedeljne karte  1000 din

* mesečne karte  2200 din

* iznajmljivanje ležaljki 100 din 

Zvanično počela turistička sezona u Sijarinskoj Banji 

Karneval Karneval Karneval

 

Šetnjom mažoretkinja iz Leskovca i nastupom plesne grupe, zvanično je počela turisička sezona u Sijarinskoj Banji. Trećim karnevalom "Najmlađih, mladih i uvek mladih" po redu u organizaciji Turističke organizacije Medveđa u saradnji sa SBR "Gejzer", zvanično je počela turistička sezona na teritoriji Opštine Medveđa. Prvi deo manifestacije se održao u Sijarinskoj Banji svečanim defileom mažoretkinja, da bi se nastavio u Medveđi na platou ispred  Kulturnog centra. Ovom manifestacijom se zvanično otvara turisička sezona 2019.godine.

6. Sajam za penzionere u Novom Sadu

Novi Sad  Novi Sad 

SBR Gejzer je učestvovao na 6.sajmu penzionera u Novos Sadu. Naša ustanova je bila jedna od četiri banjskih lečilišta koja je svoje usluge ponudila osobama "trećeg doba", ali i široj javnosti. Ako su uzme u obzir činjenica da najveći broj gostiju doalzi ušravo oz Vojvodine i Novog Sada, može se reći da je ovo učešće bilo izuzetno uspešno.

 

Kamperi iz Slovenije posetili Sijarinsku Banju

KAMP KAMP KAMP

U vreme prvomajskih praznika Sijarinsku Banju je posetio veliki broj gostiju, izletnika iz okolnih gradova, a posebnu paznju su privukli kamperi iz Slovenije, koji su nekoliko dana bili naši gosti. Oduševljeni prirodom, gostoprimstvom i srdačnošću, a što je najvažniije puni lepih utisaka iz naše Banje. Nadamo se da ovo neće biti jedina poseta iz Slovenije i da će ovakve posete biti sve masovnije. 

POČETAK KUPALIŠNE SEZONE VEĆ ZA PRVOMAJSKE PRAZNIKE.

PROLEĆE PROLEĆE PROLEĆE

Kupališna sezona na otvorenim bazenima u Sijarinskoj Banji je počela za uskršnje i prvomajske praznike, što je ranije u odnosu prošlu sezonu. Svakako da je veliko interesovanje naših gostiju za kupanje pod gejzirom, uticalo na to da ove sezone ranije otvorimo kapije za naše kupače. Cene karata su 200 dinara za odrasle i 100 dinara za decu do 12. godina. Kao i ranijih godina imamo u ponudi i nedeljne i mesečne karte. Nadamo se lepom vremenu tokom maja, kako bi uzivali u kupanju pod gejzirom. 

 

Specijalna bolnica "Gejzer", na 20-om međunarodnom sajmu turizma u Nišu

Sajam Sajam 

Kao i na prethodnim sajamskim nastupima i na 20-tom Međunarodnom sajmu turizma i aktivnog odmora u Nišu, naša ustanova je nastupila sa svojim partnerom Turističkom Organizacijom Medveđa. Pored predstavljanja svoje turističke ponude, potencijalnim klijentima smo predstavili cene za nastupajuću turističku sezonu. Pored domaćih tur-operatera, turističkih agencija, turističkih organizacija iz zemlje na sajmu je učestvovao i veliki broj agencija i inostranstva. Kao i na ranijim sajamskim nastupima i ovog puta nije izostala prezentacija čitave naše ponude pred velikim brojem posetilaca.

BEOGRAĐANI POKAZALI OGROMNO INTERESOVANJE ZA SIJARINSKU BANJU! 

TRIBINATRIBINA Tribina

Pred prepunom salom na Novom Beogradu održana je tribina pod nazivom "Sijarinska Banja, izvor života i zdravlja-okupaj se pod gejzirom i budi zdrav", a na tribini su pored dr Zorana Radenkovća, govorile još i Sonja Vlahović narodna poslanica u ovom sazivu, kao i Nata Ćirić iz MTTT, a sve su sklopu kampanje za građane Beograda pod nazivom "Banje u Beogradu - Beograđani u banjama", u cilju promocije banja, unapređenja zdravlja i podizanja svesti o zdravom načinu života.  Ovom prilikom su dodeljeni i prigodni pokloni od strane naše ustanove. Velika zahvalnost svim učesnicima tribine kao i našima domaćinima, sa nadom da ćemo se još puno puta družiti sa Beograđanima i puniti sale širom grada. 

Sijarinska Banja i Medveđa predstavili svoje potencijale u emisiji "PRELO U NAŠEM SOKAKU"

PRELO        PRELO  

 

Svoje je turističke potencijale, planove za dalji razvoj i najavu predstojeće turističke sezone, SBR "Gejzer" Sijarinska Banja i Opština Medveđa su predstavili u popularnoj emisiji "Prelo u našem sokaku", koja se emituje na TV HAPPY. 

U veoma dinamičnoj emisiji koja je trajala tri sata, bilo je pregršt zanimljivih priloga, sagovornika  i izvođača, mišljanje svih u studiju je da je emisija bila veoma sadržajna, a sigurni smo i da je imala veliku gledanost. 

Za sve koji su propustili termin emisje, mogu je pogledati na ovom linku:https://www.youtube.com/watch?v=lxcJ1nJUkMI 

Iskoristite besplatne vaučere od 5.000 dinara za boravak u Sijarinskoj Banji

Vauceri

SBR "Gejzer" i ove godine izdaje potvrde za besplatne vaučere koje dodeljuje Ministarstvo Trgovine, Turizma i Telekomunikacija, a vrednost vaučera je 5.000 dinara. Šta Vam je potrebno da bi ste dobili potvrdu o rezervaciji od strane naše ustanove? 

* Ime i prezime i adresa stanovanja iz vaše lične karte

* Matični broj (JMBG)

* Kontakt (tel, mejl adresa)

* Tačan period boravka

* Avansnu uplatu na ime troškova rezervacije u visini jednog BO dana po našem redvnom cenovniku.

Našu potvrdu o rezervaciji sa kopijom lične karte, penzionim čekom (prosekom plate) nosite do najbliže pošte i predajete šalterskom radniku. Ministarstvo šalje vaučer na kućnu adresu u najkraćem mogućem roku. 

Broja vaučera je ograničen, iskoristite svoje pravo na vreme!!! 


SBR GEJZER NA MEĐUNARODNOM SAJMU TURIZMA U BEOGRADU

SAJAM   SAJAM SAJAM

SBR Gejzer i ove godine učestvuje na najvećoj smotri turizma u našoj zemlji, zajedno sa svojim partnerima iz Turističke Organizacije Medveđe. Sajam je počeo svečanim otvaranjem od strane predstavnika nadležnog ministarstva i prvog dana sajma se beleži velika poseta, koja je po procenama organizatora najveća u proteklih nekoliko godina. Sada već tradicionalno naše vode izazivaju pažnju velikog broja posetioca, a priliku da ih probaju imaće svi koji do nedelje 24-tog februara posete sajam, mi se nalazimo u hali 4 beogradskog sajma, štand br.4028. Pored predstavljanja naše turističke ponude za predstojeću sezonu, trudimo se da ostavimo što bolji utisak na naše posetioce. 

OSMOMARTOVSKA ZABAVA!!! 

8.MART

Povodom predstojećeg dana žena, SBR "Gejzer" Sijarinska Banja nudi svim zainteresovanim sindikatima, radnim organizacijama i individualnim gostima sledeću ponudu: 

Poštovani, slobodni smo Vam ponuditi organizaciju osmomartovske zabave u SBR „Gejzer“ na bazi jednog pansiona, jednog polupansiona, svečane večere i muzičkim programom uživo.

Termin osmomartovske zabave 07.03 – 09.03. 2019. godine.

Cena ovog aranžmana iznosi:  6 200 din. Za smeštaj u dvo i trokrevetnim sobama, za smeštaj u jednokrevetnim cena se uvećava 600 din po danu.

Cena aranžmana na bazi jednog polupansiona sa svečanom večerom, muyičkim programom uživo iznosi 3 800 din.

Uslovi plaćanja: 50% avansno, a 50% po ispostavljenoj fakturi.

Za grupne dolaske odobravamo 1 gratis na 25 osoba.

 

Za sve bliže informacije i rezervacije na brojeve telefona 016/895-152 i 016/895-153, 066/414981 i 064/8951217

MOGUĆE OTVARANJE MODERNOG WELLNESS I SPA CENTRA U SIJARINSKOJ BANJI

SASTANAK 1    SASTANAK

Juče i danas u poseti Opštini Medve]a i Sijarinskoj Banji su članice udruženja "Klaster, zdravstvenog, wellness i spa turizma Srbije", g-đa Nataša Ranitović, inače i član upravnog odbora evropskog udruženja wellness i spa centara, sa svojim saradnicima. Ovo je inače i prvi klaster zdravstvenog i spa turizma na teritoriji Srbije. Cilj posete je procena naših kapaciteta i sposobnosti za otvaranje modernog wellness i spa centra, koji bi podigo kvalitet pruženih usluga, kao i izrada projekta takozvanog turskog kupatila. za danas je predviđen obilazak Sijarinske Banje i njenih izvora, kao i svih važnijih turističkih lokaliteta na teritoriji opštine. 

 

 

Zimska Idila u Sijarinskoj banji

 

 

Autor: Emilija Mladenović

 

Bogojavljensko plivanje za časni krst

Na kompleksu bazena „Gejzer“ u Sijarinskoj Banji, održano je plivanje za časni krst, a za krst je plivalo 14 učesnika, od kojih je prvi stigao Miloš Doderović. Manifestacija je započela liturgijom u srkvi Sv.Ilije u Sijarinskoj Banji, da bi se nastavila plivanjem, na komplkesu „Gejzer“ i uručivanjem zahvalnica i nagrada učesnicima. Pred nekoliko stotina okupljenih građana, ovi momci su pokazali hrabrost i jaku volju, tako da su svi oni na neki način pobednici.

Organizatori manifestacije su bili CO Sijarinska Banja, SBR „Gejzer“, Turistička Organizacija Medveđe, a pod pokroviteljstvom Opštine Medveđa.

Nadamo se da će ova manifestacija preći u tradiciju i da će svake godine sve masovnija.

 

 

I OVE GODINE U BANJU SA VAUČERIMA MINISTARSTVA


SBR "Gejzer" Sijarinska Banja je i ove godine u sistemu vaučera koje odobrava Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija. Već prvog radnog dana u 2019-toj godini smo počeli sa izdavanjem potvrda o rezervaciji smeštaja u našem objektu, a realizacija prvih vaučera može početi od 5. februara 2019. godine. Da bi ste ostvarili pravo na korišćenja vaučera potrebno je sledeće:


Potvrda o rezervaciji od strane naše ustanove (za potvrdu je potrebno ostaviti sledeće podatke: ime i prezime, matični, broj, adresa stanovanja, kontakt i period boravka),

Posle dobijanja potvrde, odlazite u najbližu poštu i istu šaljete Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija (za penzionere sa poslednjim penzionim čekom, za zaposlene prosek ličnog dohotka, za nezaposlene potvrda da se nalaze na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje i kopija lične karte),

Po dobijanju vaučera, dolazite u našu ustanovu u terminu koji je naveden u potvrdi o rezervaciji,

Vrednost vaučera je 5 000 dinara.

 

Broj vaučera je ograničen, rezervišite vaše mesto na vreme!

 

2017. GODINA

SIJARINSKA BANJA U NOVU SEZONU SA STARIM CENAMA

Smeštena u netaknutoj prirodi, okružena brdima, malena i lekovita, Sijarinska banja predstavlja idealno mesto za odmor i lečenje, po pristupačnim cenama

Bolesnički dan u Specijalnoj bolnici “Gejzer“, košta 2.800 dinara. Cena obuhvata noćenje, tri obroka, terapije i korišćenje svih bazena u banji. Cenovnik pansionskih usluga je ostao isti kao i prošle godine, a i karte za bazene po ceni od 200 dinara za sada ostaju nepromenjene.

„Sezona zvanično počinje 29. maja sa dolaskom prve grupe gostiju iz Zrenjanina. Zatim se očekuje dolazak grupa u kontinuitetu i iz ostalih delova Vojvodine“, kaže za „Jugmediu“, načelnik marketinga „Gejzera“, Radivoje Savić.

Za one koji žele da iskoriste vaučere za smeštaj koje nudi Vlada Republike Srbije, to mogu da učine baš u ovoj banji. „Do sada smo obezbedili 750 vaučera, a očekujemo da do kraja godine taj broj bude znatno veći“, istakao je načelnik Savić.

Hotel „Gejzer“ raspolaže sa 277 ležajeva, jednokrevetnim, dvokrevetnim, trokrevetnim sobama i apartmanima. Sobe nude sve pogodnosti uključujući televizor, besplatni internet i klima uređaj. U samom hotelu nalazi se i više salona za dnevni boravak, TV i šah sala kao i zatvoreni bazen za rekreaciju sa toplom i mineralnom vodom.

U  medicinskom bloku pružaju se usluge kinezi, elektro, hidro i peliod terapije sa savremenom medicinskom opremom. Njihove usluge mogu da koriste i gosti smešteni u privatnim kapacitetima.

Preko puta hotela nalazi se kompleks bazena ispod samog gejzira i to je najveće bogatstvo Sijarinske Banje i prvo što se nudi gostima, ali ova banja ima i 18 aktivih termomineralnih izvora lekovite vode. „Snežnik“, „Zdravlje“, „Jablanica“, „Raj“, Suzica“, „Borovac, „Spas“, samo su neki od imena ovih prirodnih izvora a koriste se za lečenje, reumatizma, bubrega, bolesti organa za varenje, kožnih bolesti, neuroza, konjuktivitisa…

Pored lečenja, u ovoj banji turisti dolaze i da se odmore. Turističku ponudu upotpunjuju različite tradicionalne manifestacije poput „Gejzerskih noći“, takmičenja u pripremanju riblje čorbe „Zlatni kotlić“, turnira u malom fudbalu.

Zaposleni u hotelu „ Gejzer“, dobrodošlicu žele svim gostima i kako kažu, ko jednom poseti Sijarinsku, više ne menja banju.

Emilija Mladenović

 

 

U SUSRET GEJZERSKIM NOĆIMA NA NIŠKOM SAJMU

Specijalna bolnica za rehabilitaciju „Gejzer“ u Sijarinskoj Banji aktivno je učestvovala na 18. po redu Međunarodnom sajmu turizma i aktivnog odmora koji je od 30. marta do 1. aprila održan u niškoj hali „Čair“.

Zaposleni u „Gejzeru“ predstavili su ustanovu u kojoj rade zajedno sa svojim komšijama – Turističkom organizacijom Leskovca, Medveđe, Bojnika i Vlasotinca

Načelnik marketinga „Gejzera“ Radivoje Savić istakao je za „Jugmediu“ da je ta ustanova prepoznatljiva po jedinstvenom prirodnom fenomenu – gejzeru i da je to prvo što se nudi gostima. „Osim toga „Gejzer“ nudi posetiocima medicinski blok i brojne terapije, poput podvodne masaže mineralnom vodom, peloidnu i elektro terapiju, i kinezi sale u kojima se pod nadzorom fizioterapeuta izvode individualne i grupne vežbe“, naglasio je Savić.

On je podsetio da se tokom letnjih meseci u Sijarinskoj Banji organizuju brojne zanimljive manifestacije koje privlače veliki broj gostiju, pre svega sa juga Srbije.

Ove godine 20. put zaredom organizovaćemo „Gejzerske noći“, koje traju desetak dana. Organizovaćemo takođe i manifestaciju „Zlatni kotlić gejzera“. Biće to sedmi po redu „Zlatni kotlić“, izjavio je Savić.

Prema njegovim rečima Specijalna bolnica za rehabilitaciju „Gejzer“ prošle godine je zabeležila značajan porast broja noćenja, a očekivanja su da će taj trend biti nastavljen i ove godine.

Više od 50 odsto naših gostiju je iz Vojvodine. To su grupe koje smo još krajem 90-tih godina uspeli da animiramo i koje svake godine dolaze i to dva puta godišnje, s proleća i s jeseni“, kazao je Savić.

On je istakao da su neke od organizacija koje stalno dovode svoje članove u „Gejzer“ na odmor i rehabilitaciju Savez invalida rada iz Zrenjanina, Savez invalida iz Novog Sada, Inđije, iz Batajnice, iz Stare i Nove Pazove i Sremske Mitrovice.

Sijarinska banja ima 13 aktivnih temomineralnih izvora čija se temperatura kreće između 18 i 76 stepeni Celzijusovih

Vode Sijarinske banje između ostalog pomažu obolelima od degenerativnog i zapaljenskog reumatizma, pomažu oporavak nakon preloma kostiju, iščašenja zglobova ili ugradnje veštačkih zglobova.

Njihovo pozitivno dejstvo potvrdjeno je i kod neuroloških i ginekoloških oboljenja, oboljenja lokomotornog trakta, kožnih bolesti, bolesti bubrega i mokraćnih puteva i bolesti gastrointestinalnog trakta.

                                                  

 

2016. GODINA

ZBOR UGOSTITELJSKIH I TURISTIČKIH RADNIKA SRBIJE - KRAGUJEVAC

 

Savez samostalnih sindikata Srbije i Samostalni sindikat ugostiteljstva i turizma Srbije organizovali su

XXX JUBILARNI - ZBOR UGOSTITELjSKIH I TURISTIČKIH RADNIKA SRBIJE - KRAGUJEVAC 2016 GODINE

Aktivno učešće u takmičarskom delu zbora uzeo je i sindikat Specijalne bolnice za rehabilitaciju "GEJZER" u 3 od ponuđenih 12 takmičarskih disciplina i to:

pripremanje jela iz Nacionalne kuhinje,

pripremanje jela sa roštilja,

pripremanje riblje čorbe.

Svaku takmičatrsku disciplinu ocenjivao je tročlani žiri sastavljen od stručnih ugostiteljsko-turističkih radnika, odnosno profesora, a žiri je za izložene radove imao na raspolaganju od 30 do 100 poena. Za ocenjivanje takmičara su uzimani u obzir sledeći elementi:

Originalnost u izradi rada,

Opšti izgled i lepota rada,

Ukus izloženog rada,

Preciznost izrade,

Higijena i estetika,

Ekonomičnost rada,

U takmičarskoj disciplini pripremanje jela iz Nacionalne kuhinje učestvovala je Snežana Stanković, šef kuhinje hotela Gejzer iz Sijarinske Banje sa leskovačkom mućkalicom (mesna idila) i osvojila srebrnu medalju. U takmičarskoj disciplini pripremanje jela sa roštilja učestvovali su Ljubiša Stanković, roštiljdžija i Snežana Stanković, šef kuhinje. Ljubiša Stanković je pripremao punjeni ćevap, pileći ražnjić sa slaninom i punjenu vešalicu i za ovaj rad osvojili zlatnu medalju. Snežana Stanković je pripremala punjeno pileće belo, punjeni file, uštipak i pljeskavicu i za ovaj rad osvojila srebrnu medalju. U takmičarskoj disciplini pripremanje riblje čorbe učestvovali su Miloš Milosavljević, predsednik sindikata i Radivoje Savić, načelnik marketinga u SBR "GEJZER" i obojica osvojili zlatne medalje.

Specijalna bolnica za rehabilitaciju Gejzer iz Sijarinske Banje na ovom jubilarnom zboru dobila je i pehar za osvojeno treće mesto u ekipnom delu takmičenja odmah iza ekipa Beograda i Niša. Velikom uspehu Specijalne bolnice za rehabilitaciju "Gejzer" doprinela je mesara "Braća Đokić" iz Leskovca, koja je takmičarsku ekipu iz Sijarinske Banje snabdela mesom i mesnim prerađevinama uz pomoć kojih su napravljeni nagrađeni radovi.

Pokrovitelj ovogodišnjeg zbora je bilo MINISTARSTVO TRGOVINE, TURIZMA I TELEKOMUNIKACIJA SRBIJE.

 

 

FIRMA OD POVERENJA

Projekat ”Firma od poverenja” je razvila i usavršila, početkom 2013. godine, firma CBOK Sp. z.o.o. sa sedištem u Poljskoj. Cilj projekta je da potencijalnim korisnicima omogući pristup širokom krugu firmi, koje odlikuje visok kvalitet usluga, kao i usvajanje pravila poslovnog bontona. Firme, koje poseduju sertifikat ”Firma od poverenja”, odlikuje, pored korektnosti u pružanju usluga i dobra reputacija kod korisnika i poslovnih saradnika. Korišćenjem modernih rešenja u oblasti telekomunikacija, firma uspeva da proširi sferu svog delovanja i time obezbedi dobre i sigurne uslove za rad svojih zaposlenih.

Istraživanje ima za cilj da utvrdi da li o datoj firmi postoje negativni komentari na Internetu. Prva etapa se sastoji od odabira grupe za istraživanje. Grupu za istraživanje čine sve firme i kompanije, koje obavljaju svoju delatnost na teritoriji određene države. U tu svrhu proverava se da li su na mreži dostupni negativni komentari napisani od strane korisnika ili poslovnih saradnika firme. Kako provera svih firmi i kompanija na teritoriji određene države iziskuje dosta vremena, stručnjaci kompanije SVOK razvili su specijalan softver, koji vrši odabir firmi, koje zaslužuju (zahvaljujući svojoj dobroj reputaciji) priznanje projekta ”Firma od poverenja”. Pomenuti softver vrši selekciju na bazi tzv. ”Koeficijenta mišljenja”.

Za odličnu reputaciju i doslednost u radu, ovaj prestižni sertifikat od ove godine krasi prostorije Specijalne bolnice za rehabilitaciju „Gejzer“ iz Sijarinske Banje, mišljenje je „Centra za istraživanje mišljenja klijenata D.O.O.“ iz Beograda.

 

2015. GODINA

NOVOGODIŠNJA ZABAVA

03. januara je održana Novogodišnja zabava koja je upriličena za zaposlene Specijalne bolnice i njihove porodice.

PLIVANJE ZA ČASNI KRST - BOGOJAVLJANJE

19. januara je nastavljena tradicija plivanja za časni krst započeta pre dve godine. Ove godine manifestacija je održana na bazenu kod gejzira u Sijarinskoj Banji, a prvi je do časnog krsta ove godine doplivao Đorđe Dimić iz Sijarinske Banje.

2014. GODINA

SVETOSAVSKI BAL 2014.

Skup prosvetnih radnika opstine Medveđa i njihovih gostiju povodom obeležavanja školske slave Sveti Sava. Ovogodišnji domaćin bila je Tehnička škola NIKOLA TESLA iz Medveđa i njen direktor Goran Stevanović.

BOGOJAVLJANJE

Nastavljena je tradicija plivanja za časni krst započeta prethodne godine. Ove godine manifestacija je održana na Vaterpolo bazenu u Sijarinskoj Banji, a prvi je do časnog krsta ove godine doplivao Dušan Stamenković iz Medveđe.

 

 

 

JANUAR 2013.

 

Novu 2013. godinu je u dobrom raspoloženju i uz divnu muziku dočekalo oko 240 gostiju u glavnoj sali Specijalne bolnice.

Nova godina sijarinska banjaNova godina sijarinska banjaNova godina sijarinska banjaNova godina sijarinska banja

 

Ove godine je po prvi put organizovanje plivanja za časni krst na pravoslavni hrišćanski praznik Bogojavljenje na kompleksu bazena za rehabilitaciono rekreativne namene. Ovogodišnji pobednik je Miloš Doderović.

Bogojavljenje sijarinska banjaBogojavljenje sijarinska banjaBogojavljenje sijarinska banja

 

Tradicionalna manifestacija Svetosavski bal održana je krajem meseca januara kojoj su prisustvovali prosvetni radnici iz svih šest osnovnih i jedne srednje škole, kao i zaposleni u predškolskim ustanovama. Ovogodišnji domaćin je bio Živojin Pavlović, direktor osnovne škole "Gornja Jablanica" iz Medveđe.

svetosavski bal sijarinska banjasvetosavski bal sijarinska banjasvetosavski bal sijarinska banja

 

MART 2013.

 

Osmomartovska zabava je ove godine okupila dame iz Organa uprave opštine Medveđa, Predškolske ustanove Mladost, Rudnika Lece i Specijalne bolnice za rehabilitaciju GEJZER

 

 

SAJAM TURIZMA 2013. - Sijarinska Banja i Specijalna bolnica za rehabilitaciju u saradnji sa Turističkom organizacijom Medveđe je i ove godine predstavljena na Sajmu turizma i upoznala zainteresovane sa svojom ponudom, kako zdravstveno rehabilitacionom tako i turističko rekreativnom.

SAJAM TURIZMA 2013SAJAM TURIZMA 2013SAJAM TURIZMA 2013SAJAM TURIZMA 2013