Specijalna bolnica za rehabilitaciju
Vaš lekar

Vaš lekar

PITANJE POSTAVIO: Blagoja
Postovani,
Kako idu godine reumatska oboljenja su moderna bolest koja nadam se bar prema
ovome sto sam pronasao na sajtu moze se ublaziti bolovi kod Vas u Sijarinsku
banju.Zanima me kad bi dosao dali je potrebno da donesem moju medicinsku
biografiju bolesti( mislim na rengen snimke i ostalu dokumentaciju) ili se to
moze uraditi kod Vas,mislim na kompletni pregled nakon sto bi se odredila i
terapija lecenja.Hvala na ljubaznosti i nadam se skorom vidjenju.

ODGOVOR: Poštovani gospodine Blagoja,

Drago nam je da ste zainteresovani za usluge koje pruža naša bolnica i banja u celosti. Kada se budete rešili da nas posetite, obavezno ponesite Vašu prethodnu medicinsku dokumentaciju, kako bi naši lekari mogli da isprate tok vašeg stanja. Naravno, ukoliko to bude potrebno, rentgen dijagnostika kao i laboratorijske analize krvi se radi u našoj režiji. Ukoliko nameravate da posetite Sijarinsku Banju u toku sezone jun-avgust, molimo Vas da nas prvo kontaktirate u vezi rezervacije. Srdačno Vas pozdravljamo i očekujemo da nas posetite.

 

Sergej

PITANJE: Primate li pacijente obolele od Diabetes melitusa?

ODGOVOR: Referentna ustanova za lečenje dijabetesa je Specijalna bolnica za rehabilitaciju u Vrnjačkoj Banji. Naša ustanova je referentna za posttraumatska stanja i reumatske bolesti, te ako imate i ovu vrstu patologije onda ima smisla koristiti usluge naše ustanove.

 

 Momčilo

PITANJE: Ja sam osoba sa invaliditetom - paraplegija od 1997.godine Th 12 i koristim invalidska kolica. Pored toga imam velikih problema sa želudcem, odstranjena mi je žučna kesa zbog mnogobrojnih kamenaca. Sada imam problema sa želudačnom kiselinom i utvrđena mi je dispepsija. Da li u banje mogu da koristim sadržaje zbog toga štom koristim invalidska kolica-tj. da li mogu da uđem u bazen? Da li bi mi banjske vode pomogle kod problema sa želudačnom kiselinom? Da li mogu da dođem u banju ukoliko dobijem uput od PIO fonda? Da li primate ove pacijente sa njihovim pratiocima? Kakav je smeštaj u sobama? Kako regulišete problem sa ishranom kod problematičnih pacijenata kakav sam ja?

ODGOVOR: Generalno, naravno da možete koristiti usluge naše ustanove bez obzira što koristite invalidska kolice. Što se tiče terapija, to preporučujemo i propisujemo nakon obavljenog pregleda. Konkretno, možete koristiti kade (s obzirom da postoji dizalica) ukoliko nema inkotencije. Za dispeptične tegobe i stanje posle operacije žučne kese, postoji mogućnost korišćenja banjskih voda koje mogu dati pozitivan efekat. Može se doći u našu ustanovu po uputu od PIO fonda i ukoliko je u istom preporučen pratilac. Za proceduru za dobijanje uputa raspitajte se kod Vašeg izabranog lekara. Smeštaj je u sobama sa dve zvezdice.

 

Radoljub

PITANJE: Imam Diskusherniju. Sa suprugom bih boravio kod vas. Sta bi po vama trebao da koristim od terapija i koliko bi nas kostalo sa punim pansionom? Pretpostavljam da imate otvoren bazen za goste hotela koji radi i zimi, zar ne? I, kolika je temperatura zimi u bazenu?

ODGOVOR: Nakon pregleda Vaše medicinske dokumentacije i kliničkog pregleda koji budemo obavili po Vašem dolasku, od fizikalnih procedura možemo primeniti elektroterapiju (IFS, stabilna galvanizacija ili TENS (prema potrebi), kinezi i hidro terapiju. Bazen je zatvorenog tipa (sumporovita hiperterma - najkvalitetnija voda za lečenje Vaše bolesti). Nalazi se u ustanovi, temperatura u bazenu se kreće od 32 do 33 stepena Celzijusovih. Preporučujemo korišćenje BO dana, a kompletan cenovnik možete naći na našoj stranici.

 

Lila

PITANJE: Koliko mi može pomoći banja kod lumbaga, diskusa, spondiloze?

ODGOVOR: Indikaciono područje naše ustanove je upravo ovo što ste naveli. Ukoliko se odlučite da nas posetite ponesite Vašu medicinsku dokumentaciju od toku dosadašnjeg lečenja.

 

Mira

PITANJE: Postovani, imam 68 godina i probleme sa zglobovima kolena i kukova (hrskavica i okoštavanje, bar tako kažu ovdašnji doktori). Takođe imam problem i dugugodisnje psorijaze koju sam lečila u par navrata, i rezultati su bili dobri ali samo kraći period. Upoznavši se sa vašim programom videla sam da lečite bolesti kostiju i zglobova, takođe i psorijazu, pa me interesuje da li bi u slučaju boravka kod vas u banji bilo moguće obavljati terapiju za obe bolesti (tokom istog boravka), ili bi bio potreban ponovni dolazak? Takođe me interesuje i u vezi med. dokumentacije koju posedujem, jer npr. tokom lečenja psorijaze posedujem dokumentaciju o pregledu na VMA i sa klinike u Nišu.

ODGOVOR: Što se tiče problema sa zglobovima kolena i kukova, trebalo bi imati barem rendgenski snimak kolena ili kukova. Problemi koje imate se ublažavaju u značajnoj meri primenom terapijskih mera kod nas u ustanovi. Po prirodi bolesti psorijaza je oboljenje koje se ne leči, ali se individualnim tretmanima u Sijarinskoj Banji ona može ublažiti. Naravno da možete iskoristiti Vaš boravak za rešavanje svih zdravstvenih problema koje naša Banja može da pruži. Obavezno, ukoliko se odlučite da nas posetite, ponesite kompletnu medicinsku dokumentaciju.

 

Vesna

PITANJE: Poštovani, Rođena sam 1970. godine i od tada bolujem od skolioze. Godinama nisam bila na kontrole niti posedujem bilo kakvu istoriju bolesti. Ukoliko bih se odlučila da posetim Vašu banju jer osećam bolove u vratu i donjem delu kičme usled većeg opterećenja a i kancelarijski sam službenik, da li bih morala da izvršim neke preglede ili se to radi u banji.

ODGOVOR: Degenerativne promene na kičmenom stubu koje su posledica skolioze mogu se tretirati prirodnim faktorima i fizikalnim procedurama u našoj ustanovi. Možete poneti PA snimak vratnog i LS dela kičmenog stuba.

 

Dejan

PITANJE: Nabubreo mi je diskus 3 ili 4, ne znam tačno, palo mi je stopalo, idem na fizikalne terapije 7 meseci, noga se oporavila ali stopalo nije, jos ne mogu da stanem na petu leve noge. Da li mi može pomoći Sijarinska Banja?

ODGOVOR: Postoje uslovi u našoj ustanovi za tretiranje pareze peroneusa u sklopu opisanog lumbalnog sindroma. Ponesite medicinsku dokumentaciju o toku dosadašnjeg lečenja.

 

Svetislav

PITANJE: Poštovanje gospodo stručnog tima. Imam 54 godine, a već sam u invalidskoj penziji nakon 22 god. kao vozač turističkog autobusa uzduz i popreko kroz evropu. Čuo sam za ovu Banju, preko prijatelja iz okoline Leskovca. Nasao sam vas naravno i na sajtu, tako da mi je zelja da posetim Banju kao prvu u zivotu. Nije mi samo jasno kako ja treba kao pacijent nakon odlaska iz Banje da se ponasam i treba li necega da se cuvam. Posto sam aktivan lovac, receno mi je da ne smem da se znojim, da se cuvam hladnoce i kise. Da li je to istina. Moje tegobe su: Lumbale discus degenerationer i protrusion od 3, 4 i 5. discus. -Osteochondrosis columna cervicalis, Cervikale i torakale discusprotrusioner. Koliko bih dana po vasem iskustvu trebao da lezim u Banji prvi put. Da li bi mogli da mi kazete koliko bi me kompletna terapija sa stanovanjem i ishranom kostala, za taj period koji vi preporucujete. Dosao bih u Banju 6.ili 7. maja. Cekam vas odgovor sto pre,sa nestrpljenjem. Prijateljski vas pozdravljam.

ODGOVOR:  Vaše tegobe spadaju u indikaciono područje naše ustanove. Za stanja koja ste nam opisali idealna dužina boravka je dve nedelje, s tim što bi celokupnu terapiju trebalo ponavljati svakih šest meseci naredne tri godine. Period koji ste odabrali je odličan za početak tretmana. Ukoliko se odlučite molimo Vas da nas kontaktirate, radi rezervacije smeštaja. Preporučujemo BO dan. Cenovnik se nalazi na našoj stranici i sami možete izračunati kolika je cena. Nakon završetka terapije i kontrolnog pregleda, daćemo Vam savete za ubuduće.

Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa kako bi funkcionalnost društvenih mreža funkcionisala, kao i za analizu prometa na web-lokaciji. Pročitajte više na tasteru "Prikaži detalje".
Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa na sajtu.