Specijalna bolnica za rehabilitaciju
Geografski položaj

Geografski položaj

     Sijarinska Banja se nalazi na jugu Srbije, na teritoriji opštine Medveđa u Jablaničkom okrugu. Udaljena je 330km od Beograda, 90km od Niša i 50km od Leskovca. Sa toliko potencijala u vidu termomineralnih izvora, čistog i svežeg vazduha, stoletnih šuma, čiste netaknute prirode, ali i jedinstvenog gejzira u kontinentalnom delu Evrope, predstavlja pravu oazu zelenila i utočište od vrele letnje žege za desetine hiljada turista koji je posete svake godine.

     Sijarinska Banja je naznačajnija turistička destinacija opštine Medveđa, nalazi se na svega 50-tak kilometara od najznačajnijeg putnog pravca u jugoistočnoj Evropi E-75, od isključenja sa autoputa kod Leskovca, za sat vremena vožnje živopisnom dolinom reke Jablanice stiže se do treće najtoplije banje u Srbiji, sa temperaturom vode od 72oC. U samom centru banje se nalazi gejzir, visine vodenog stuba 8m, koji je poslednji relikt vulkanske aktivnosti na ovim prostorima. Oko gejzira je kompleks rehabilitaciono-rekreacionih bazena, koji se sastoji od nekoliko bazena – bazen sa termalnom vodom, veliki bazen sa đakuzijem i vodenim topivima, bazeni za decu sa toboganima i drugim sadržajima za najmlađe. U gornjem delu banje se nalazi vaterpolo bazen sa restoranom, terenima za sportove, parkingom. Nosilac smeštajnih kapaciteta je Specijlana bolnica za rehabilitaciju “Gejzer”, koja pored smeštajnih kapaciteta ima i terаpijski blok za rehabilitaciju. U samoj ustanovi od dodatnih usluga se nude masaže, tople kupke, podvodne masaže, biserne kade, fitnes sprave, kinezi terapija, terapije blatom… Banja je najposećeniha u julu i avgustu, kada pored stalnih gostiju, banju poseti i veliki broj izletnika iz okolnih gradova naročito za vreme trajanja manifestacija “Gejzerske noći” i “Zlatni kotlić gejzira”. Ono što ohrabruje je da turistički uposlenici ove banje svake godine obogaćuju sadržaje boravka i prilagođavaju ga svim uzrastima, a u strukturi dominiraju gosti iz Vojvodine, koji se ovoj banji svake godine rado vraćaju.

Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa kako bi funkcionalnost društvenih mreža funkcionisala, kao i za analizu prometa na web-lokaciji. Pročitajte više na tasteru "Prikaži detalje".
Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa na sajtu.